loading

Deze website maakt gebruik van Cookies

Jeroen Bosch in Grafiekland>

  • image by WebDog

Go to the site and get 50 free spins no deposit at our casino. Limited supply! Bij de workshop Jeroen Bosch in Grafiekland ontdekken de leerlingen eerst een werk van Bosch. Wat zie je allemaal? Welke kleuren worden gebruikt? Bosch was meester in het schilderen van vreemde wezens, creatieve hersenspinsels, karakters en gelaatsuitdrukkingen. Nadat het werk besproken is gaan de leerlingen een eigen grafisch werk te maken.

Deze workshop is afgestemd op verschillende doelgroepen. Leerlingen van groep 1/2 gaan aan de slag met al gesneden stempels. Met verschillende koppen, staarten, lijven, poten en vleugeld creëren ze compleet nieuwe wezens. Vanaf groep 3 gaan de leerlingen hun eigen dragers maken en drukken zij dit af met de oude ambachtelijke ets-techniek. Deze techniek is speciaal voor de kinderen vereenvoudigd. Afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen zijn er wisselende opdrachten. Zo ontwerpen de leerlingen uit groep 7/8 bijvoorbeeld een afdruk in Photoshop of Paint.

Een tentoonstelling van de grafische werken kan niet ontbreken. Hoe heten ze eigenlijk? En wat stellen ze voor? De oudere leerlingen worden uitgedaagd om er een verhaaltje of gedicht bij te schrijven. 

Culturele instelling:
Judith Rosema
Doelgroep:
primair onderwijs
Niveau:
groep 1/2
groep 3
groep 4
groep 5
groep 6
groep 7
groep 8
Discipline:
beeldende kunst
Beschikbaar voor:
scholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch
scholen uit ‘s-Hertogenbosch
Locatie:
op school
Duur:
3 lessen
Kosten:
€ 120,- excl. materiaal
Culturele competentie:
analyserend vermogen
creërend vermogen