loading

Deze website maakt gebruik van Cookies

Drieluiken>

  • image by WebDog

Go to the site and get no deposit 50 free spins at our casino. Limited supply! Jheronimus Bosch schilderde meerdere drieluiken, waaronder De hooiwagen, De aanbidding der Koningen en De verzoeking van de heilige Antonius. Het is mogelijk om één van deze drieluiken voor de periode van een week op school tentoon te stellen.

Leerlingen en scholieren kunnen in de bizarre wereld van Jheronimus Bosch duiken en zijn werken ontdekken. Bij de drieluiken de Hooiwagen en de Aanbidding der Koningen wordt een lesbrief voor het primair onderwijs aangeboden, waarmee in de klas aan de slag kan worden gegaan. In deze lesbrief is op verschillende niveaus een verhaal te vinden. Het verhaal geeft meer informatie over het drieluik. Daarnaast worden er enkele lessuggesties gegeven.
Voor het voortgezet onderwijs is een verhaal geschreven bij de Verzoeking van de Heilige Antonius en voor hen is er een lessenserie ontwikkeld bij de Hooiwagen. 

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Monnikenwerk bieden bij deze drieluiken workshops aan. Zie hiervoor de projecten Thinking routines en Bosch’ Reizend Rariteitenkabinet op deze website.

Culturele instelling:
Bureau Babel
Doelgroep:
HBO
MBO
voortgezet onderwijs
primair onderwijs
Niveau:
HAVO/VWO bovenbouw
HAVO/VWO onderbouw
VMBO bovenbouw
VMBO onderbouw
groep 1/2
groep 3
groep 4
groep 5
groep 6
groep 7
groep 8
Speciaal onderwijs
Discipline:
beeldende kunst
Beschikbaar voor:
scholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch
scholen uit heel Nederland
scholen uit ‘s-Hertogenbosch
Locatie:
op school
Duur:
1 week
Kosten:
scholen in Den Bosch: € 100,- excl. BTW, voor scholen buiten Den Bosch op aanvraag
Culturele competentie:
receptief vermogen
Lesmateriaal:
ja