loading

Deze website maakt gebruik van Cookies

De kreupelen>

  • image by WebDog

Go to the site and get 50 free no deposit spins at our casino. Limited supply! In het schilderij De kreupelen van Jeroen Bosch hebben mensen verlengstukken aan hun lichaam, die voor ons zeer vervreemdend overkomen. We gaan op zoek naar alledaagse elementen die we als vervreemdende attributen kunnen toevoegen aan ons lichaam. Een onderzoek naar de (on)mogelijkheden, met het schilderij als leidraad.

Onder leiding van decor- en kostuumontwerper Judith Abels gaan we met de leerlingen op zoek naar objecten in de omgeving waarmee je met een paar toevoegingen (denk aan touw, klittenband, plakband, elastieken of sjorbanden) bizarre menselijke figuren kunt neerzetten. Wat een krukje al niet kan veranderen aan je lichaam!

Het eindresultaat is een parade van bizarre menselijke figuren. Niets lijkt meer op wat het eigenlijk is. Zijn het nu middeleeuwse kreupelen of futuristische robotten? Een portie lef en lachsalvo’s liggen continu op de loer.

Als afsluiter maken we een klassenfoto met de leerlingen. Eén waarbij ze als schimmen achter een doek staan en één waarbij alle details goed zichtbaar zijn. Een klassenfoto uit de school van Jeroen Bosch, maar dan 500 jaar later. En als de creaties het toelaten, maken we een feestelijke optocht door de school.

Culturele instelling:
Abelseiland
Doelgroep:
primair onderwijs
Niveau:
groep 5
groep 6
groep 7
groep 8
Discipline:
beeldende kunst
Beschikbaar voor:
scholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch
scholen uit heel Nederland
scholen uit ‘s-Hertogenbosch
Locatie:
op school
Duur:
1 dagdeel
Kosten:
€ 150,- excl. reiskosten
Culturele competentie:
analyserend vermogen
creërend vermogen
Lesmateriaal:
nee

Telefoonnummer

06-15076157

E-mail

judith@abelseiland.nl

Website

www.abelseiland.nl