loading

Deze website maakt gebruik van Cookies

Bosch’ Reizend Rariteitenkabinet>

  • image by WebDog

Go to the site and get 50 free spins no deposit at our casino. Limited supply! De schilderijen van Bosch zijn als spannende stripverhalen vol symboliek. Komt dat zien! De komende maanden trekt Bosch’ Reizend Rariteitenkabinet langs je school.

Aan de hand van curieuze voorwerpen maken we een reis door de tijd. Snappen we de schilderijen van Bosch? Kocht hij zijn verf bij De Kwast? Hoe lang deed Jeroen eigenlijk over zo’n ingewikkeld schilderij?

Gelukkig bestaan de enge wezens die zijn drieluiken onveilig maken niet echt. Niet? Kom maar wat dichterbij… Kijk eens goed naar die potjes en flesjes. En zie je die oude dobbelstenen? Dat roestige trechtertje? We maken samen een speurtocht door een aantal schilderijen van Bosch en vinden de vreemde voorwerpen uit het rariteitenkabinet er misschien wel in terug.

Bosch’ Reizend Rariteitenkabinet trekt hierna weer verder, maar er staat nog iets op til:

Het rariteitenkabinet is in het bezit van een uniek drieluik dat Bosch helaas niet heeft kunnen voltooien. Hij liet ons ook een boodschappenlijstje na, met wezens en voorwerpen die op dat schilderij horen. Zullen wij dat schilderij samen alsnog voltooien? Jullie kunnen aan de slag, en me je werk nasturen. In 2016 is Bosch’ allerlaatste drieluik dan eindelijk klaar…

Bosch’ Reizend Rariteitenkabinet kan ook worden geboekt als aanvulling op de grote reproducties van de drieluiken De aanbidding der koningen, Verzoeking van de heilige Antonius of Hooiwagen.

Culturele instelling:
Monnikenwerk
Doelgroep:
primair onderwijs
Niveau:
groep 3
groep 4
groep 5
groep 6
Discipline:
beeldende kunst
erfgoed
Beschikbaar voor:
scholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch
scholen uit ‘s-Hertogenbosch
Locatie:
op school
Duur:
1 dagdeel
Kosten:
€ 150,- per workshop. Twee workshops op een dag: € 250,-
Culturele competentie:
creërend vermogen
receptief vermogen
Lesmateriaal:
ja